Kännykät

Kännykän Osto-Opas

Johdanto: Nykyajan kännykät tulevat monen muotoisina j...
Lue Lisää

Kännykän Osto-Opas

Johdanto:

Nykyajan kännykät tulevat monen muotoisina ja kokoisina ja monissa niistä on lisäherkkuina mp3-soitin, videotoistin, kamera, integroitu GPS-järjestelmä ja monenlaista muuta, mutta mikä näistä puhelimista on sinulle sopiva? Ja tarvitsetko yleensäkään noita kaikkia lisäherkkuja? Onko sinulle todella tarpeen omata se markkinoiden komein ja kaunein puhelin?

Kännyköistä on tullut status kysymys nyky-yhteiskunnassa, sukua isompi on parempi mentaalille, mutta puhelinten kohdalla mitä enemmän ominaisuuksia sen parempi, ja tietysti mitä pienempi sen parempi. Tuntuu että kun uusi puhelin julkaistaan niin kaikki ryntäävät hakemaan sellaisen vaikkei sille ole mitään tarvetta edes, esimerkkinä vaikka iPhone, tarvitsivatko ne kaikki miljoonat todella iPhonea? Suurin osa tuskin, he vain halusivat viimeisimmän ja mahtavimman markkinoilla olevan laitteen jotta voisivat sanoa omaavansa sellaisen.

Mutta on myös meitä jotka otamme toisenlaisen lähestymistavan, sellaisen jossa pyritään löytämään puhelin jota oikeasti tarvitsemme ja käytämme, sen sijaan että näyttäisimme sillä muille miten materialistisia olemme.

Tämän oppaan tarkoituksena onkin antaa sinulle jonkinlaista käsitystä siitä kuinka valita itselle sopiva puhelin, ja käydä myös lyhyesti läpi markkinoilla nykyään olevat puhelintyypit. Toki jotkin puhelimet ovat operaattorikohtaisia, mutta jos vain viitsit etsiä niin puhelimista löytyy aina myös SIM-lukitsematon versio...

*hupifakta: Idea langattomasta puhelimesta on ollut jo vuodesta 1915, mutta vasta 1978 ensimmäinen kaupallinen palvelu käynnistettiin Japanissa.

Puhelintyypit:

Nykyään markkinoilla on monenlaisia kännyköitä ja ne voidaankin jakaa useaan eri kategoriaan. Etsiessäsi puhelinta voit löytää niitä montaa eri tyyppiä monin eri ominaisuuksin, mutta yleistyksen vuoksi ne voidaan jakaa neljään pääkategoriaan:

Simpukkapuhelimet ovat sellaisia joissa näyttö on saranoitu ja tällä keinoin ne aukaistuna ovat yleensä kooltaan kaksinkertaisia. Ideana näissä puhelimissa on pieni koko - mutta kuitenkin aukaistuna riittävä koko jotta niitä olisi helppo käyttää.

Peruskapula tyyliset puhelimet eivät yleensä sisällä liikkuvia osia, näyttö on etupuolella ja numeronäppäimistö heti sen alapuolella, kun taas takaosa on yleensä joko tyhjä tai sitten siellä on sisäänrakennettu kamera. Toki on myös poikkeuksia, kapulamallisia puhelimia joissa on liukuva osa esimerkiksi näppäinten suojana tai lisäkontrollit ovat liukuvan osan alla.

Kämmenmikrot (PDA) (Personal Data Assistant/Personal Digital Assistant = PDA) ovat yleensä enemmän bisnes suuntautuneita eivätkä normaalisti omaa numeronäppäimistöä niinkuin tavallisissa puhelimissa vaan niissä on normaalisti iso kosketusnäyttö jota voit käyttää sormin tai osoitinkynällä (stylus kynä) syöttääksesi tietoa sisälle, soittaaksesi puhelimella tai jopa tallentaaksesi käsinkirjoitettuja viestejä.

Kämmenmikrot (PPC), älypuhelimet ja Blackberryt, lyhenne PPC tulee sanoista Pocket PC (tasku PC=Kämmenmikro), nämä PPC:t usein sekoitetaan PDA:n kanssa keskenään, tai ne voivat olla keskenään ristiin kategorioituina joissakin firmoissa. Vaikkakin Blackberryt ovat osa tätä ryhmää, ne yleensä löytyvät omana kategorianaan koska tarjoavat tiettyjä niille ominaisia palveluja. Tämän tyypin puhelimet ovat normaalisti muita puhelimia isompia, ja vaikkakin nämäkin ovat bisnekseen suunnattuja laitteita, niin yhä useampi valitsee tällaisen niiden keskivertokäyttäjälle tarjoamien ominaisuuksien vuoksi.

-Kämmenmikrot (PPC) tai Älypuhelimet voivat tarjota todellisen kannettavan multimediaelämyksen mahdollisuudellaan käyttää Mp3:sia, elokuvia ja pelejä. Monet tämän tyypin puhelimista tarjoavat myöskin kosketusnäytön ja jotkut lisäksi täyden qwerty näppäimistön helpottamaan kirjoittamista. Itselläni on henkilökohtaisesti aina ollut joko älypuhelin tai kämmenmirko(PPC) pääkännykkänäni, satun pitämään täys qwerty näppäimistöstä ja näiden puhelinten tarjoamista toiminnoista, nykyinen kämmenmikroni (PPC) on jopa korvannut mp3-soittimeni.

Kaikki näistä puhelintyypeistä voivat lisäksi tarjota monia muita hyviä ominaisuuksia, kuten Bluetooth yhteyden, Langattoman yhteyden (WiFi), Lisätallennustilan muistikorteilla, ja korkealaatuisen sisäänrakennetun kameran.

Puhelinta valittaessa on päätettävä mitä ominaisuuksia eniten haluaa, tai millä luulet olevan käyttöä. Monet ominaisuudet kuten Bluetooth, mp3-soitin ja sisäänrakennettu kamera alkavat nykyään olla standardina kännyköissä, mutta ominaisuudet kuten langaton yhteys (wifi) tai paremman laatuiset kamerat löytyvät vain kalliimmista puhelimista, joten jos haluat niitä, varaudu myös maksamaan niistä.

Kun Päätät Ostaa:

Ensimmäinen asia joka sinun täytyy tehdä kun ostat puhelimen, tai oikeastaan kytkykauppaa ajatellessasi jo ennen kuin valitset puhelimen, on päättää mitä operaattoria aiot käyttää, sillä eri operaattorit tarjoavat eri puhelimia. Kännykät käyttävät SIM-kortteja. Parasta siinä on se, että puhelimen vaihtaminen on helppoa, vaihdat vain SIM-kortin toiseen puhelimeen. Minulla itselläni on kaksi puhelinta joita käytän usein, toinen on kohtuu hintava kämmenmikro (PPC), ja toinen on halpa simpukkapuhelin. Jos tiedän olevani menossa tekemään jotain sellaista joka voi vahingoittaa puhelintani, enkä aio käyttää kämmenmikroni (PPC) ominaisuuksia, vaihdan puhelinta. Vahingoitan mieluummin halpaa puhelintani kuin kämmenmikroani (PPC). On mukavaa omata lukitsemattoman SIM-kortti systeemin tarjoama vapaus.

Operaattorin valinta voi joskus olla vaikeaa. Oma neuvoni tässä on ettei operaattoria kannata uskoa, nehän ovat vain rahasi perässä. Paras tapa on kysellä muiden kokemuksia operaattoreista sinulle parhaan löytämiseksi.

Tämän jälkeen on valittava liittymätyyppi. Kun olet vihdoin käynyt läpi valtaisan määrän puhelimia, seuraavaksi on päätettävä liittymätyypistä ja siihen liitettävistä lisäpalveluista kuten data-liittymästä, numeronestopalveluista jne.

Kuten missä tahansa muussakin tuotteessa, kannattaa tutkia ennen lopullista päätöstä. Koska jotkut kännykät voivat helposti maksaa useita satoja euroja, luulisi tutkimiseen käytetyn ajan ennen sen ostamista olevan sen arvoista.

Sivustot kuten testfreaks ovat usein arvokkaita tällaisen hankkimista mietittäessä, sillä ne tarjoavat asiantuntijoiden ja harrastelijoiden puolueettomia arvosteluja tuotteista ja auttavat sinua tekemään perustellun ostopäätöksen.

Vielä viimeinen huomautus kännyköistä on että niiden suuresta suosiosta johtuen löydät niitä kaikkialta, siis myös ihmisiltä jotka käyttävät niitä samalla kun ajavat. Käytä puhelintasi vastuullisesti, älä anna puhelusi häiritä keskittymistäsi, ja käytä aina hands-free laitetta kun ajat. Et halua joutua onnettomuuteen. On itseasiassa laitonta ajaa samalla kun puhut puhelimeen, sinun täytyy käyttää handsfreetä tai saat sakot. Käytä puhelintasi vastuullisesti. Jos mahdollista, soita myöhemmin, tai aja tienposkeen ja puhu siellä jos täytyy. On parempi olla perillä hieman myöhemmin kuin ei ollenkaan.

Kirjoittanut: Kristofer Brozio
Nettisivut: DragonSteelMods

Sulje

Newest Kännykät Reviews
Vitosella voittoon, Höyhensarjan haastaja, Tekniikkaa taskun täydeltä, Lupaava jättiläinen, Sieme... See newest reviews

Apple iPhone 4S

MBNet
 • Yhteenveto: Uusi iOS 5 -käyttöjärjestelmä vie Applen niukkaan vertailuvoittoon ohi edellisen vertailun ykkösen, Samsung Galaxy S II:n. Uusin versio korjaa melkoisen määrän iPhonen aiempia puutteita. Riippuvuus iTune ...
 • Plussat: Nopeus, Ongelmattomuus, Helppokäyttöisyys, Kamera, Näytön tarkkuus
 • Miinukset: Tiedostojen siirto laitteeseen, Näytön koko osalle käyttäjistä
 • Lue Koko Arvostelu

Samsung TOUCHWiZ F480

MBNet
 • Yhteenveto: Se joutuu kuitenkin edustamaan Samsungia, sillä tuoreempi ja paljon monipuolisempi Omnia SGH-i900 ei ehtinyt mukaan. TouchWiz on iPhonen tavoin suunniteltu käytettäväksi yksinomaan sormella, ja verrattain yksinkertainen käyttöliittymä on onnistu ...
 • Plussat: koko ja paino, mukautettava valmiustilanäkymä
 • Miinukset: näytön tarkkuus, ominaisuudet
 • Lue Koko Arvostelu

Samsung Galaxy S III

MBNet
 • Yhteenveto: Maailman suurimmaksi puhelinvalmistajaksi hiljattain nousseen Samsungin uutta lippulaivamallia on odotettu kuin kuuta nousevaa, ja huhumylly laitteen ominaisuuksista pääsi karkaamaan jopa hieman käsistä. Todellisuudessakin o ...
 • Plussat: Suorituskyky, Tekniset ominaisuudet, Näyttö viihdekäytössä
 • Miinukset: Monille liian suuri näyttö, Materiaalien tuntuma
 • Lue Koko Arvostelu

HTC Titan

MBNet
 • Yhteenveto: HTC Titanin osaksi jää puolustaa vertailussa Windows Phone -puhelinten leiriä. Huomion käyttöjärjestelmältä varastaa kuitenkin laitteen jättimäinen 4,7-tuumainen näyttö, joka on huoma ...
 • Plussat: Helppokäyttöisyys, Näyttö viihdesovelluksissa
 • Miinukset: Näytön koon aiheuttamat ongelmat, Zune-ohjelmiston käyttöpakko
 • Lue Koko Arvostelu

Siemens CX65

Rauta Saitti's Blog
 • Poiminto "Loistavan näytön ja XHTML-selaimen ansiosta myös wappailu ja sähköpostin käyttö sujuu tällä puhelimella mainiosti. Myös muut ominaisuudet ovat kohdallaan, bluetoothia saattaisi joku kaivata."
 • Plussat: Loistava näyttö, Joystick, Merkkivalot, Sähköposti ja MMS-ominaisuudet, XHTML-selain, Kalenteri, 2v Takuu
 • Miinukset: Surkeat PC-softat, Videokuvauksen laatu, Ei bluetoothia, Softan epävakaus/hidastelu
 • Lue Koko Arvostelu
Sulje
Sinun täytyy valita 2-5 tuotetta vertailuun.
Lajittelu: FreakScore Suosio Hinta Nimi Release Date Recently Added
Näytetään 1-50 / 2022