Kannettavat Mediasoittimet ja MP3-Soittimet

MP3-Soittimen Osto-Opas Nykyään MP3-soittimia on niin monen merkkisinä ja tyyppisinä että ...
Lue Lisää

MP3-Soittimen Osto-Opas
Nykyään MP3-soittimia on niin monen merkkisinä ja tyyppisinä että tuntuu lähes mahdottomalta valita se itselleen oikea, mutta sen ei kuitenkaan tarvitse olla niin. Tässä oppaassa sinulle kerrotaan kolme kaikkein tärkeintä huomioon otettavaa asiaa MP3 soitinta valittaessa.

Muistin Tyyppi
Yksi ensimmäisistä asioista MP3 soitinta valittaessa on päättää millaista muistia haluat sen käyttävän. Keskivertokuluttajalle tämä nörtihkö asia on itseasiassa hyvinkin oleellinen ja käyttötarkoituksestasi ja tallennuskapasiteetin tarpeestasi riippuu millaisen haluat. Kahden muistityypin, flashin ja kovalevyn, välillä suurimmat erot tulevat kestosta ja hinnasta.

Kesto:
Flash muisti näyttää pieneltä mikrosirulta. Siinä ei ole mitään liikkuvia osia, ja onkin siksi kestävä, mikä tekee siitä sopivan aktiiviselle ja liikkuvalle käyttäjälle.
ja toisinpäin, kovalevyperustainen muisti on herkempi vioille koska siinä on liikkuvia osia. Kovalevyn kokoja on monia, mutta ne kaikki muodostuvat samasta peruskomponentista: pyörivästä levykiekosta dataa lukevan heiluvan varren kanssa. Myönnetään, voit silti käyttää kovalevyä juostessasi tai salilla ollessasi. Ne luultavasti kestävät jopa hyvinkin, mutta on silti olemassa se pieni riski vioittumisesta, etenkin kun vertaa flash muistin nolla riskiin. Ja kannattaa myös huomata että jos kuulut niihin joilta tuppaa tavarat putoilemaan, niin kovalevyperustaisen soittimen kohdalla vahingon mahdollisuus maahan törmäyksestä on paljon suurempi.

Hinta: Flash muisti voi olla kestävämpi, mutta se tulee hinnalla, tyypillisesti kaksinkertaiseen hintaan verrattuna saman tallennuskapasiteettiseen kovalevyyn. Tämän lisäksi sillä on rajoittunut maksimikapasiteetti kovalevyyn verrattuna mikä voi olla ongelma jos sinulla on massiivinen musiikkikokoelma tai haluat katsoa paljon videoita. Jos et pidä itseäsi tapaturma alttiina, voi hyvinkin olla järkevää hankkia kovalevyperustainen soitin, ideaalinen etenkin niille musiikkihamstraajille jotka haluavat pitää kaikki kappaleensa kaiken aikaa mukanansa.

käyttöjärjestelmätuki
Käyttöjärjestelmästäsi riippuen, on se sitten Windows, Mac, Linux, Amiga, riippuu mitkä soitto ohjelmat toimivat. Käyttöjärjestelmistä puhuttaessa tulee myös kysymys siirtoprotokollista - ne ovat siis se kieli mitä MP3-soittimet käyttävät puhuessaan tietokoneen kanssa musiikkia siirettäessä. Jos käytät Windowsia niin suunnilleen kaikki soittimet ovat yhteensopivia, mutta Linuxin, Macin tai Amigan käyttäjien tulee olla tarkempia soitinta ostaessaan.

MSC: (Mass Storage Class = massatallennus luokka) tai MSC on protokolla joka toimii käytännössä millä tahansa modernilla käytöjärjestelmällä ja on varmin valinta. MSC toimii kuten mikä tahansa kirjaimena näkyvä oheisasema jonka voit laittaa USB porttiin. Musiikin voi siten "vedä-pudota" menetelmällä siirtää asemalle, aivan kuten siirtäisit tekstitiedostoja tai kuvia oheisasemaan.

MTP: eli (Media Transfer Protocol = mediansiirtoprotokolla). Tämä standardi tehtiin kannettavia soitinlaitteita ja MP3-laitteita varten. MTP on tyypillisesti paras Windows järjestelmille koska ajurit ovat kaikkein vakaimmat sillä. Ubuntu Linux on kuitenkin viimeisimmillä versioillaan ottanut tätä kiinni täystuella ja vakaudella. Jos käytät Mac:ia, niin joitain MTP virityksiä on olemassa, mutta on suositeltavampaa välttää MTP pohjaisia laitteita.

Epästandardit: Aina välillä joku valmistaja tekee oman protokollansatarjotakseen käyttäjälle kohdistetun tuotteen. Niitä on tullut ja mennyt, mutta on vain kaksi isoilta nimiltä tullutta jotka kannattaa ottaa huomioon: Apple (iPod) ja Microsoft (Zune). Näillä molemmilla on omat protokollansa jotka normaalisti vaativat juuri ne mediasoittimet jotka niissä on. Huono puoli näissä on valinnan vähyys palveluissa ja rajoittuminen vain yhteen mediasoittimeen. Zune ja iPod kyllä soittavat kaikkia yleisimpiä tiedostomuotoja, mutta ovat kuitenkin hieman rajoittavia hardcore käyttäjiä ajatellen. Hyvänä puolena tällaisessa suljetussa systeemissä on kuitenkin käytön johdonmukaisuus ja että käyttäminen voi olla helpompaa täysin aloittelijalle.

Mistä Saada Musiikkia
MP3-soitin on kohtuu hyödytön jos ei sinulla ole jotakin mediaa sillä toistettavaksi. Tässä osiossa katsotaan paikkoja joista saada musiikkia ja asioita jotka kannattaa ottaa huomioon oltaessa tekemisissä digitaalisesti kopiosuojatun musiikin (DRM) kanssa.


Oman Musiikin Rippaus: CD-levyn "Rippaus" (siirtokopiointi) tarkoittaa että nauhoitat musiikin CD:ltäsi digitaaliseen formaattiin. Tämä on paras tapa musiikin saamiseksi MP3-soittimeesi. Oletettavasti sinulla on jo kasa CD-levyjä jossakin; niistä voit helposti saada itsellesi digitaalista mediaa. Kaikki mediasoittimet mahdollistavat kokoelmasi rippaamisen yhtä helposti kuin laitat CD-levyn tietokoneeseen. Kaikki työpöytä mediasoittimet ovat hieman erilaisia joten joudut katsomaan niiden ohjeista kuinka tämä käytännössä tapahuu, mutta yksi säätö joka sinun tulisi ohjeiden läpikahlauksen ohella tehdä on muuttaa perusrippaus asetus. varmistaaksesi parhaan yhteensopivuuden ja laadun, varmista että se on säädetty MP3 formaattiin ja 320 kbps:ään. Tämä myös varmistaa musiikkisi toimivuuden tulevaisuudessa, tarkoittaen että voit ihan rauhassa päivittää MP3-soittimesi eri brandien välillä ilman että sinun tarvitsee uudelleen ripata CD-levysi, sillä kaikki MP3-soittimet tottakai tukevat MP3:sia.

Suoralataus Osto: Ole varovainen tässä sillä DRM:n (digitaalinen kopio suojaus) kanssa voi myöhemmin tulla ongelmia. DRM on suojausmenetelmä joka lukitsee tuotteen yhdelle tietylle laitteelle. Se ei sinänsä haittaa lyhyellä tähtäimellä, mutta kun sitten päivität MP3-soittimesi (tai jopa koneesi), voikin käydä ettei ostamasi tuote olekaan siirettävissä ja olet menettänyt paljon ostamaasi musiikkia ja tietenkin rahat jotka käytit niiden ostamiseen. Onkin parasta välttää suoria DRM suojattuja latauksia. Se mitä haluat, ja mikä on myös hyvin markkinoitua, on "DRM-vapaa" sisältö. Amazon, eMusic, iTunes, ja Zune Marketplace ovat suuria kauppoja jotka myyvät DRM-vapaata sisältöä.

Jäsentilaus Musiikki: Joskus on kuitenkin niin, että DRM musiikki on hieman helpompi sulattaa. Jotkut musiikkikaupat kuten Rhapsody, Napster, ja Zune Marketplace tarjoavat kuukausittaista Lataa-Niin-Paljon-Kuin-Haluat tilausjäsenyyttä. Tällainen toimii etenkin sellaisille musiikin ystäville jotka nauttivat siitä kun heillä on pääsy valtavaan määrään erilaista musiikkia. Pidä kuitenkin mielessäsi että nämä kappaleet eivät ole sinulle omaksi tarkoitettuja; sinä vain vuokraat niitä. Kun lopetat kuukausittaisen jäsenmaksun, Musiikki lakkaa soimasta. Jos tällainen vaihtoehto kuulostaa hyvältä sinulle, niin silloin sinun tulisi valkata soittimeksi MTP tai Zune protokollainen soitin. Apple ei tällä hetkellä vielä tarjoa jäsentilaus mahdollisuutta iPodille.

Kun ymmärtää nämä kolme asiaa MP3-soittimista onnistuu välttymään useimmista uusien käyttäjien kokemista ongelmista. Loput asiat ovat vähemmän merkittäviä. TestFreaks tarjoaa hyvän kasan etsintätyökaluja ja informaatiota nediasoittimiin liittyen kuten arvosteluja sivulta
anythingbutipod.com.

Testfreaksille Kirjoittanut: Grahm Skee
www.anythingbutipod.com

Sulje

Newest Mp3-soittimet Reviews
Toimintoja pullollaan, Tyyliniekka, Videotaituri, Lilliputti, Keskitien kulkija See newest reviews

Creative Zen

MBNet
 • Yhteenveto: Käyttötuntuma on kuitenkin aavistuksen muovinen ja pienet painikkeet voisi olla fiksumminkin sijoiteltu. Valikkorakenne on selkeä, mutta monet toiminnot, kuten kappaleen valitseminen ja toiston aloittaminen, vaativat kilpakumppaneita enemmän nap ...
 • Plussat: Näyttö, Sd/sdhc-korttipaikka, Radio, mikrofoni ja sanelin, Vakiovarustelu
 • Miinukset: Äänenlaatu vakiokuulokkeilla, Painikkeiden ergonomia, Muovinen tuntuma
 • Lue Koko Arvostelu

Apple iPod Touch (1st gen)

MBNet
 • Yhteenveto: Kaikki komennot annetaan lähes koko laitteen kokoisen kosketusnäytön välityksellä. Näytön tuntuma on erinomainen, mutta rasvaiset sormenjäljet ja heijastava pinta hankaloittavat käyttöä kirkkaammissa olosuhteissa. Käyttöliittymä on esimerkillise ...
 • Plussat: Kuva ja ääni, Näyttö, Käyttöliittymä, Verkko-ominaisuudet
 • Miinukset: Vaatii iTunesin, Peruskuulokkeet, Kosketusnäyttö likaantuu helposti
 • Lue Koko Arvostelu

Samsung YP-P2

MBNet
 • Yhteenveto: Tämän lisäksi laitteen sivulla ovat hyödylliset play-, pause- ja äänenvoimakkuudensäätöpainikkeet. Kosketusnäytön tuntuma ja tarkkuus eivät ole iPodin veroiset, mutta valikoissa liikkuminen käy silti näppärästi. Näytön vierittäminen ja kappaleli ...
 • Plussat: 16:9 laajakuvanäyttö, Katselukulma ja väritoisto, Erilliset äänenvoimakkuussäätimet, Radio ja bluetooth
 • Miinukset: Epäpuhdas ylempien äänien toisto, Osa painikkeista turhan pienikokoisia, Kosketusnäyttö likaantuu helposti
 • Lue Koko Arvostelu

Apple iPod Nano (3rd gen)

MBNet
 • Yhteenveto: Litteä soitin on kädessä jämäkkä ja viimeistelyltään ensiluokkainen. Kahden tuuman näytön pikselikoko on pieni ja kuva erittäin tarkka. Jo tavaramerkiksi muodostunut kursorin ja hakupyörän yhdistelmä on tuntumaltaan täsmällinen ja valikoiss ...
 • Plussat: Design, Näyttö, Käyttötuntuma, Selkeät valikot
 • Miinukset: Vaatii iTunesin, Peruskuulokkeet, Näyttö videokäytössä
 • Lue Koko Arvostelu

Samsung YP-Q1

MBNet
 • Yhteenveto: Ulkonäöltään ja tuntumaltaan tavanomaisesta poikkeavan ristiohjaimen toimintalogiikka ei iskostu selkäytimeen aivan heti. YP-Q1:n äänenlaatu on asiallinen ja myyntipakkauksen kuulokkeet paremmasta päästä. Musiikkiominaisuuksissa ei käyttöl ...
 • Plussat: Akkukesto, Kuulokkeet
 • Miinukset: Ristiohjain vaatii totuttelua
 • Lue Koko Arvostelu
Sulje
Sinun täytyy valita 2-5 tuotetta vertailuun.
Lajittelu: FreakScore Suosio Hinta Nimi Release Date Recently Added
Näytetään 1-50 / 658