Videokamerat

Videokameran Osto-Opas
Videokamerat ovat tulleet pitkän matkan sitten alkunsa. Niitä l...
Lue Lisää

Videokameran Osto-Opas

Videokamerat ovat tulleet pitkän matkan sitten alkunsa. Niitä löytyy kaiken kokoisina ja tavalla tai toisella myös monista kannettavista laitteista. Ne ovat erinomainen tapa tallentaa ja jakaa muistojamme videolle erityisistä perhetapahtumista, uutisista ja mistä tahansa muusta elämääsi liittyvästä minkä koet olevan tarpeen tallentaa jälkipolville.

Videokameroita käyttävät kaiken ikäiset tallentaakseen kaikkea mahdollista ja tekevät jopa rahaa niillä tallenteilla, amatööri videokuvaajat ovat suosittuja ja auttavat joskus jopa virallisia uutistoimittajia saamaan vihiä tapahtumista. Suunnilleen kaikilla on jonkinsortin videokamera kotonaan, niistä on tullut halpoja omistaa ja tullut niin äärimmäisen helppoja käyttää että nykyään jopa lapsilla on sellainen.

Kun suunnittelet ostavasi Videokameraa tai vaikka vain hankkivasi uuden vanhan tilalle on valikoma valtava, jopa kymmeniä tuhansia erilaisia joista pitäisi valita, mutta mikä on se sinulle sopiva?

Ostaessasi videokameraa sinun tulee ensimmäiseksi miettiä mitä meinaat sillä tehdä, eli mihin sitä tarvitset. Toiseksi sinun tulee miettiä mitä ominaisuuksia haluat videokameraltasi.

Videokameroiden Tyypit:

Markkinoilla on todella monenlaisia Videokameroita nykyään ja se minkä tyyppinen sinun tulisi valita riippuu tarpeestasi.

Analogiset Videokamerat tallentavat videon analogiseen formaattiin nauhalle, nämä ovat pääsääntöisesti väistymässä digitaalivideokameroiden tieltä.

DV tai Digitaaliset videokamerat tallentavat digitaalisessa formaatissa digitaaliseen mediaan kuten muistikortille. Ne ovat nykyään selkeästi suosituin tyyppi sillä ne voivat olla melko pienikokoisia, halpoja, ja helposti kuljetettavia. Tähän väliin on huomautettava että myös jotkut DV kamerat tallentavat nauhalle mutta ne ovat poistumassa nopeampien ja suurempi kapasiteettisten tallennusmedioiden tieltä.

Tallennusmedia:

On varsin monta erilaista mediaa joille Videokamerat tallentavat, ja se minkä median valitset ei riipu pelkästään halustasi ja tarpeistasi, vaan jossain määrin myös teknisestä ymmärryksestäsi suunnitelemasi Videokameran suhteen.

Nykyään Videokamerat tallentavat monenlaisiin medioihin kuten kovalevylle, flash muistille ja jopa optisille levyille tai digitaalisille nauhoille.

Optinen Media:
Nykyään voit ostaa Videokameran joka tallentaa suoraan DVD levylle jonka voit siis suoraan nauhoittamisen jälkeen laittaa DVD soittimeen ja katsoa heti tallentamasi videomateriaalin. DVD tallentavat tuppaavat kuitenkin olemaan muita kalliimpia, ja sen lisäksi sinun tietenkin tulee ostaa tyhjiä levyjä, joten se on huomioitava lisäkuluna kameran hinnan päälle.

Kovalevy Tallentavat:
Joissain Videokameroissa on sisäinen kovalevy samalla tavoin kuin pöytäkoneissa tai kannettavissakin on. Videokameran kovalevy on yleensä saman kokoinen kuin kannettavissakin. Tällaisten kohdalla nauhoituskapasiteettisi rajoittuu sisällä olevan kovalevyn koon perusteella. Kovalevyperustaiset videokamerat voivat olla kalliita muuntyyppisiin verrattuna.

Flash Muisti:
Monet videokamerat tallentavat nykyään flash tyyppiselle muistille kuten vaikka SD kortille tai jollekin muulle flash tyyppiselle kortille, tallennuskapasiteetti rajoittuu kortin koon perusteella, mutta kortteja voi tietenkin olla useampi ja niitä voi vaihtaa tarpeen mukaan. Flash muistikorttien hinnat ovat pudonneet dramaattisesti joten ne ovat halpa ja suosittu tallennusmedia, voit halvalla ja helposti ostaa useamman kortin ja nauhoittaa tällöin tuntikausia tällä medialla.

On monia halpakameroita joissa on sisäänrakennettu flash perustainen muisti, ne ovat yleensä hyvin halpoja ja ne mielletään kertakäyttövideokameroiksi Näitä voi ostaa pienistä liikkeistä ja palauttaa ne takaisin videon siirtämiseksi DVD:lle, siirron hinta sisältyy yleensä hintaan. Joitain näistä kertakäyttövideokameroista on hakkeroitu siten että käyttäjä on voinut käyttää niitä yhä uudestaan ja uudestaan siirtäen videon omalle tietokoneelleen.

Digitaalinen Nauha:
Digitaalinauhavideokamerat tallentavat nauhakasetille, ne muistuttavat vanhoja VHS nauhoja, mutta ovat paljon pienempiä. Yksi suurimmista ongelmista tämän tyyppisessä tallennusmediassa on videon siirtämisen hitaus kameralta tietokoneelle koska se siirtyy reaaliajassa, joten jos videon pituus on 60 minuuttia, niin silloin menee 60 minuuttia siirtää se tietokoneelle. Kuten mainittu, tämä tyyppi on katoamassa mutta niitä on yhä saatavilla ja niitä myös yhä valmistetaan.

Kovalevy, flashperustainen, ja digitaalinauha tyyppisissä videokameroissa videon siirtäminen tietokoneelle tapahtuu Firewiren tai USB:n kautta ja sen jälkeen voit siirtää sen halutessasi DVD:lle. Tämä mahdollistaa myös videon editoinnin ja jopa erikoisefektien lisäämisen kuten tekstin, sisään- ja ulos-häivytyksen (feidaus), musiikin ja paljon muun. Joten tarvitset jonkin verran tietämystä tehdäksesi tämän tyyppisiä asioita, mutta useimmat videokamerat tulevat jonkinlaisella tällaisella ohjelmalla varustettuna eikä niitä yleensä ole lopulta niin vaikea käyttää. Pidä kuitenkin mielessäsi että Firewire ja USB liitännän kanssa sinulla täytyy olla samanlainen liitäntä myös tietokoneessasi. USB ei sinänsä ole ongelma koska lähes joka tietokoneessa on nykyään sellainen, mutta Firewire ei ole standardina joka koneessa.

minkätyyppisen tallennusmedian tarvitset riippuu lopulta siitä mihin sitä käytät. jos tarkoitus on tallentaa ainoastaan lyhyitä pätkiä tai tilaisuuksia, silloin flash perustainen videokamera on kaikki mitä tarvitset, mutta jos tarkoituksenasi on nauhoittaa pitkiä aikoja, silloin on parempi olla jokin suurempi tallennuskapasiteetti pidempää jatkuvaa kuvausta varten.

Mikä Videokamera on Sinulle Sopiva?

Tarvitsetko vain jotain jolla kuvata perhetapahtumat? Silloin et tarvitse kovan luokan kameraa ja halunnet pienen ja helposti kannettavan kameran. Flash muistia käyttävät ovat yleensä hyvin pieniä ja helposti kuljetettavia ja voivat kuitenkin tuottaa varsin laadukasta videokuvaa.

Mitä ominaisuuksia tarvitset?

Valitsemasi videokamera voi myös riippua siitä mitä ominaisuuksia sillä on ja mitä ominaisuuksia tarvitset. Jotkut kamerat pärjäävät hyvin hämärissä olosuhteissa kun toiset taas eivät, joten se lienee yksi pohdittava asia. Ainoa tapa kuinka saat tästä tietää on käymällä läpi arvosteluja ja muiden käyttäjien mielipiteitä kyseisestä kamerasta. Monet väittävät toimivansa myös hämärässä, ja toimivatkin, eivät vain kovin hyvin.

Jotkut kamerat tulevat apuvalolla varustettuna, tämä voi olla LED valo tai standardi valo samalla lailla kuin salama tavallisessa kamerassa ja joissain videokameroissa on paikka myös ylimääräiselle apuvalolle. Joten jos tiedät jossain vaiheessa kuvaavasi hämärässä, tämä kannattaa ottaa huomioon. Ja hämäräkuvaamiseen liittyen mainittakoon että joissain videokameroissa on myös infrapunaominaisuuksia yökuvausta varten.

Monissa nykyisissä videokameroissa on mukana efektejä joita voi tallentaa suoraan videolle, niitä on niin monia että olisi tilan tuhlaamista listata ne kaikki, mutta muutamana esimerkkinä: Seepiasävytys, Mosaiikki, feidaukset, ja paljon muuta.

Videokameroiden zoomit vaihtelevat paljon mallien ja merkkien välillä, suurimmassa osassa on sekä digitaalinen että optinen zoomi, mutta ne eivät ole yhtä hyviä. Digitaalinen zoomi tuottaa rakeisia kuvia kun taas optinen tuottaa hyvää ja selkeätä kuvaa, joten on selvää että voimakas optinen zoomi on parempi, mutta se myös nostaa hintaa. Jos totta puhutaan niin digitaalinen zoomaus on aika kelvoton, ainakin minun mielestäni, keskity vain optisen zoomin kertoimeen ja unohda koko digitaalinen.

Nykyään digitaaliset videokamerat voivat omata sisäisen liikkumattoman kuvan kameran (still kamera) mikä voi olla aika ajoin hyvinkin näppärä koska silloin sinun ei tarvitse kantaa erikseen kuvakameraa mukanasi. Haittana on kuitenkin että se ei ole yhtä hyvälaatuinen kuin varsinainen still-kuvan ottamista varten tehty kamera. Se toimii kyllä, ja jos et liikaa välitä kuvan kokonaislaadusta, niin se ajaa asiansa varsin hyvin. Jotkut ostavat videokameran joka sisältää stillkuvakameran ihan vain siksi ettei tarvitsisi kanniskella niitä erikseen mukana.

Kuten missä tahansa tuotteessa, unohda hypetys ja tutki asiaa itse, videokameraa voidaan markkinoida kaikkivoipana jokapaikan kamerana, mutta se ei vain ole. Katsele ympärillesi, puhu muille ja mieti mitä ominaisuuksia haluaisit ja tarvitset videokamerassasi, sitten etsi muutama lupaava ja tutki niitä lisää selvittäkseesi mikä niistä on sinulle sopivin.

Sulje

Newest Videokamerat Reviews
Hyvin varusteltu, Pyhä yksinkertaisuus, Hapuileva monitoimikone, Tasaista laatua, Täysosuma See newest reviews

JVC Everio GZ-HM550

MBNet
 • Yhteenveto: Tästä huolimatta siitä löytyy ominaisuuksia, joita muissa ei ole: muun muassa bluetooth-yhteys matkapuhelimeen ja langattomiin kuulokkeisiin on hauska, mutta todennäköisesti vähäiselle käytölle jäävä lisä. Myös supernopeutettua kuvaa tuottava ...
 • Plussat: Suuri muisti, Varustelu
 • Miinukset: Kuvanvakain, Harjoittelua vaativa käyttö
 • Lue Koko Arvostelu

Samsung VP-MX20

MBNet
 • Yhteenveto: Käyttökytkinten ja valintojen määrä on pidetty minimissä. Olennaiseen keskittyminen tekee perusvideokuvauksesta helppoa, mutta asialla on kääntöpuolensa. Esimerkiksi still-kuvausmahdollisuus on jätetty kokonaan pois. Rauhallinen zoomaus ei onnis ...
 • Plussat: Peruskäytön helppous, Terävyys varauksin
 • Miinukset: Zoom-säädin, Värisävyt
 • Lue Koko Arvostelu

Sanyo Xacti VPC-CG9

MBNet
 • Yhteenveto: Kuten niin monesti ennenkin, tuloksena on laite, joka ei taida kumpaakaan osa-aluetta hyvin. Still-kuvat ovat suuren kennon ansiosta vertailun parhaita, mutta häviävät silti selvästi halvimmillekin tavallisille digikameroille. Videokuvan te ...
 • Plussat: Terävyys, Still-kuvanlaatu
 • Miinukset: Tarkennusongelmat, Käytettävyys, Akkukesto
 • Lue Koko Arvostelu

Canon FS100

MBNet
 • Yhteenveto: Kuvanlaatu ei millään yksittäisellä osa-alueella ole vertailun paras, mutta kilpakumppaneista poiketen siinä ei ole myöskään vakavia kauneusvirheitä: terävyys on hyvä ja värisävyt erittäin luonnolliset. Ainoastaan kirkkaiden kohteiden ajoittaise ...
 • Plussat: Käytettävyys, Akkukesto
 • Miinukset: Värivirheet, Vanhanaikaiset valikot
 • Lue Koko Arvostelu

Panasonic HDC-SD700

MBNet
 • Yhteenveto: Ratkaisu on perinteisesti ollut vahvimmillaan väritoistossa, mutta paras terävyys on joissakin edeltäjämalleissa jäänyt saavuttamatta. SD700:ssa ongelmat ovat historiaa, ja se kuvaa kaikin puolin erinomaista videota. Tarkka ja kirkas väritoist ...
 • Plussat: Väritoisto, 1080p/50-tila, Säätörengas
 • Miinukset: Ei omaa muistia, Matala bittinopeus avchd-tilassa
 • Lue Koko Arvostelu
Sulje
Sinun täytyy valita 2-5 tuotetta vertailuun.
Lajittelu: FreakScore Suosio Hinta Nimi Release Date Recently Added
Näytetään 1-50 / 1101